Információs szolgáltatás »

Érdekességek a gay világból

(Humen) Málta – egy apró kis ország, amely szépségével és megfizethetőségével egyre több turistát vonz, és amely az utóbbi időben éllovassá vált a melegek elfogadásában is. Ebben a hónapban Szabó Istvánnal beszélgettünk, aki ennek a különleges országnak a lakójaként mesélt nekünk az ottani meleg életről.



(Humen) V. Harald, norvég király fontos beszédet mondott szeptember 5-én. Az uralkodó többek között az LMBT-emberek elfogadására és a menekültek befogadásáról is szót ejtett.



(Humen) Jakub Kwiecinski a véletlennek köszönheti, hogy most már a nagyközönség előtt is vállalja, hogy meleg. A lengyel tévés újságíró a párjával egy videót készített, amellyel eredetileg csak a barátaik előtt kívántak coming outolni, de a sors úgy hozta, hogy ez kiszivárgott. Nem bánják, sőt, örülnek neki, hogy így történt.



(Humen) A Queen egykori frontembere a héten töltené be a 70. születésnapját. Az énekesre a világ több pontján is megemlékeznek, az első angliai otthona falán pedig a napokban Kék Plakettet avattak.



(Humen) Az elmúlt éveket vizsgálva a 17-23 éves korosztálynál egyre gyakoribb az erekciós zavar, a szakemberek szerint a könnyen elérhető online pornó áll a háttérben.



(Humen) Az Arrow és a Teen Wolf sztárja az OUT Magazinnak adott interjújában beszélt arról, milyen volt meleg tinédzserként Kansasban felnőni. Többek között azt is elárulta, a családja a coming outját okolta apja öngyilkosságáért.



(Humen) Az augusztus elsején beiktatott izlandi köztársasági elnök, Guðni Th. Jóhannesson a hatodik napján máris történelmet írt. Személyében hivatalban lévő államelnök a világon először vett részt a mindenhol az LMBTQI közösség legnagyobb eseményének számító felvonuláson.



(Humen) 2016. április 28-án egy pécsi leszbikus pártól megtagadták, hogy örökbe fogadhassanak egy másfél éves roma kislányt. A folyamatot felügyelő szakemberek korábban a legteljesebb mértékben alkalmasnak találták őket arra, hogy örökbefogadó szülők legyenek.



(Humen) A dél-koreai LMBTQ tinik nagyobb eséllyel válnak iskolai zaklatás áldozatává, mint heteroszexuális társaik, és körükben az öngyilkosság előfordulása is gyakoribb.



(Humen) Van még, aki nem ismeri a kettlebellt? Vasgolyó füllel, különböző méretekben. Már több, mint 200 éve használatos volt az orosz mezőgazdaságban gabonamérő súlyként, onnan nőtte ki magát több irányzatban is az erő és az állóképesség egyik leghatékonyabb fejlesztőeszközévé.



(Humen) Magyarország egyik legismertebb televíziós műsorvezetője, riporterként saját műsora van a TV2-n, és kerekesszékesekkel rendezte második nagyjátékfilmjét. Till Attila mindegyik munkáját szereti és egyikről sem tudna lemondani. Tiszta szívvel című új filmje csak pozitív kritikákat kapott, ezért egy picit zavarban is van.



(Humen) Két héttel ezelőtt megrázta a világot a hír, amikor egy férfi belehajtott egy teherautóval Nizzában a Bastille napját ünneplő tömegbe. A támadás során 84 ember veszítette életét és több, mint 300-an sérültek meg.



(Humen) Thorbjørn Nesjan pont olyan, amilyennek a meleg dán férfiakat elképzelem: határozott, összeszedett, jó kiállású. Felnőtt férfivá érését, személyiségének kialakulását az a skandináv gondolkodásmód, világszemlélet segítette, amely születése pillanatától körülvette.



(Hatter) Orbán Viktor a '90-es években még támogatta a melegek egyenjogúságát, aztán a 2000-es években már annyi – a heteroszexuálisoktól kevesebb – jogot sem szavazott meg, amennyivel ma mégis rendelkeznek a magyar LMBTQ-párok.



(Humen) Kalifornia lett az első hely a Földön, ahol bekerült a tantervbe az LMBT-történelem és -jogok.



(Humen) A The Irrepressibles Arrow című dalára előadott koreográfia az akrobaták és a modern tánc eszköztárával mutatja be, hogyan lesz szerelmes egymásba a két férfi.



(Humen) Az idei nyár nem csak a foci EB-ről és a riói olimpiáról, hanem a Pride-ról is szól. Bizony, a fél világ szivárványszínbe öltözik, hogy az elfogadást ünnepelje.



(Humen) A szexuális úton terjedő betegségek (STD) körébe több mint 20 kórokozó által kiváltott kórkép tartozik. Vannak közöttük könnyen gyógyítható fertőzések, és vannak olyanok, amelyek kezelés nélkül halálos szövődményekhez vezethetnek.



(Humen) Miután az egyik legnépszerűbb melegmagazin címlapján szerepelt, a brit herceg a bullyingról (magyarul: zaklatás, iskolai csúfolódás) szóló videójában sem feledkezett meg az LMBT közösségről.



(Hatter) Talán és remélhetőleg az utolsó meleg (LMBT) generáció éli úgy az életét Magyarországon, hogy másodrendű polgárai az országnak. Hogy talán ezek az utolsó évek, amikor sok, a mindennapi életet meghatározó helyzetben titkolózniuk, szégyenkezniük vagy akár – még ez a kifejezés is rettenetes – konkrétan félniük kell.